ConnyochDoris

Direktlänk till inlägg 14 september 2009

Devarox Doris D känd mental status

Av Emma - 14 september 2009 16:45

Det har varit några intensiva dagar. I fredags kväll var vi och lämnade barnen hos faster Anna. Som vanligt tyckte barnen att vi stannade alldeles för länge. Det slutade med att Tilda drog oss till dörren och sa att nu får ni faktiskt gå. Väl hemma packade vi ihop alla grejor vi skulle ha med oss inför Stockholms resan. Sen blev det att hoppa i säng.


Klockan ringde 04.20 i lördags morse, då var det bara att gå upp kissa hundar och sätta sig i bilen och börja resan mot huvudstaden. När vi kom upp blev det ett stort kramkalas och sedan bar det rätt ut i skogen för att se på syskonen C´s korning. Vi missade tyvärr Cassius, då han gick ut tidigt på morgonen. Det var kanon kul att se dessa underbara hundar i action. Alla blev godkända och extriörbeskrivna så nu är hela C-kullen korade (9 st). En jämnare kull får man nog leta efter. Ett STORT GRATTIS till Åsa och Frida för denna toppen kull och självklart till alla hussar och mattar.


Kvällen tillbringade vi ihop på en pizzeria i Täby. Bella ... någonting de har grymt goda pizzor, så har ni vägarna förbi 'Täby så passa på. En jätte trevlig kväll precis som alltid när vi träffas, många skratt och mycket hundsnack. Christian och jag gick och la oss klockan 21.00 helt färdiga.


Igår var det dags för 5 av syskonen D att gå ut på MH banan. Fridas D-kull var också där och MH-beskrevs. Det märks att det är en C-brorsa som är pappa till Fridas kull. Det är nog en hel del nedärvda gener där. Fullt ös medvetslös kan nog passa in rätt bra i beskrivningen. Doris och hennes syskon skötte sig jätte bra, sociala, glada hundar, inga kvarstående rädslor och skottfasta.


Lilla Doris kom in på banan med viftande svans. Är ni förvånade? Den där lilla svansen fortsatte sedan att vifta beskrivningen igenom. Hon pussade på testledaren, kampade och hade det skit skoj. Hon ville nästan inte lämna tillbaks trasan. På lilla bytet hade hon start försök och sedan fullt ös ut och greppade trasan (dock med lite tidsfördröjning). Doris är den första av alla våra hundar som har stuckit efter och tagit den. Häftigt men vi hade i och för sig förväntat oss det. Hon är en jäkel på att jaga efter. Passiviteten hamnade hon på en 3:a lite upp och ner i aktivitetsnivå under de 3 min som momentet tog. På avståndsleken ville hon i väg och gjorde start försök. Hon sprang rakt ut till figgen och började leka, hon till och med uppmanade honom till lek när han var passiv. KUL!!

Dumpen gör hon en undanmanöver utan att vända bort blicken och hon går fram till overallen utan hjälp. Likadant på ljudet, hon går fram själv till ljudet när Christian har gått halvvägs. Sen var det spökena. Doris visade inga hotbeteende. Hon hade kontroll över spökena men fy vad läskiga de var när de kom närmare. Hon går fram till dem när Christian står mage mot mage mot dem och pratar. När hon kommer fram är hon som vanligt glada och nyfikna Doris som pussade och hälsade glatt. Som domaren sa efteråt Hon tar kontakt som hon sedan fördjupar.

Den avslutande delen visade hon att hon inte har lagt på sig något. Hon leker lika glatt och när skotten kommer reagerar hon inte det minsta utan det blir en 1:a på skotten.


Alla hundarna på söndagen blev godkända med känd mental status. Jätte kul!!

Tack alla för en super helg. Vi längtar redan tills vi träffas igen!!!

Här kommer lite bilder på sötnosen.

        

 
ANNONS
 
Ingen bild

Vicktoria

14 september 2009 19:14

Ja jälkar vilket bra MH Doris gjorde man kunde nästan tro att hon inte gjort annat än gått MH banor!!!Grattis Christian till en superhund:-D

 
Ingen bild

Camilla & Conrad

14 september 2009 19:45

Det var så roligt att ses, synd bara att vi inte kunde stanna kvar och se lilla söta Doris men jag har hört att det gick jättebra för henne. Kramar till er

 
Karolina

Karolina

14 september 2009 21:49

Å fina lilla Doris! Vad skitbra det verkar ha gått för henne på banan! GRATTIS! Roligt var det att se er igen, synd att det inte blir så ofta!
Stor kram från Berit med familj!

http://www.kynologia.bloggagratis.se

 
Fia & Siri

Fia & Siri

14 september 2009 22:30

GRATTIS Christian & Emma till Doris fina MH.

TASSAR
FIA & SIRI

http://siri.gundogs.se

 
Frida

Frida

15 september 2009 12:58

Stort grattis till lill-skruttans MH! Hon är en superball liten tjej :-)
Och återigen var det så mysigt att träffa er... Känns som att det blir alltför sällan.

Kram Frida

http://www.deveritas.se

 
Ingen bild

Sabine ,De Veritas Di Nozo

16 september 2009 12:15

Grattis till Doris mh!!!!

 
Caisa & Cayenne

Caisa & Cayenne

16 september 2009 12:52

Tack för Grattis, och massa Grattis tillbaka till er! Var skoj att ni kom en dag tidigare för att vara med på MT't, kändes skönt med lite extra stöd där i publiken :)

Kramisar från oss

http://fyrfotingarna.se

 
Ingen bild

Johan

17 september 2009 20:38

Snygga bilder! :p

Jättekul att se Doris! Hon (och Christian) var jätteduktiga!

 
Mormor Åsa

Mormor Åsa

19 september 2009 19:05

Världens ballaste lilla hund visade var skåpet ska stå! Nog gjorde hon ett av de bästa MH:n jag sett :-) Mamma Bella & Mormor Rox gener syns tydligt i agerandet... Bara syrran Dollie gör hälften så bra så är jag nöjd :-)

Stor kram från en jätteglad och stolt uppfödare!!

http://www.devarox.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 12 maj 2011 09:56

  I måndags var vi nere i Helsingborg hos Tina och Björn på Coatfloatskennel ( http://www.coatfloat.com/ ) och hämtade hem vår lilla Tiger. Vilken grabb vi fått!!!   Trots att det bara gått några få dagar är det som om han alltid har bott här. Ha...

Av Emma - 21 mars 2011 08:15

Aj aj aj, nästan en månad mellan uppdateringarna. Men här hemma är det full rulle som vanligt. Äntligen börjar våren göra sitt intåg och kvällarna bli ljusare. Igår tog barnen fram cyklarna och det kändes som ett säkert vårtecken. I helgen har det ...

Av Emma - 20 februari 2011 21:10


Ha Ha vad roligt vi har haft det denna helg. I fredags var jag på ett riktigt roligt Friskis och Svettis pass, Dans Fuego. Jag log genom hela passet och en timme gick alldeles för fort. Det var helt klart ett pass i min smak och resten av kvällen dan...

Av Emma - 18 januari 2011 14:53


Riktigt riktigt roligt hade jag i helgen som var. Det började på fredagen med att jag tillslut blev klar med min hemtenta. Jag har tagit det lite väl lugnt på jullovet så det var tufft att komma igång igen.   Lördagsförmiddagen bjöd på sökträning...

Av Emma - 2 januari 2011 16:23


  Foto: Camilla Boström    Varför det är en fråga som vi kan ställa oss hur många gånger som helst. Frågan är bara om vi någonsin kommer få något svar. Och även om vi skulle få ett svar får vi inte tillbaks vårDoris. Livet är inte rättvist. I...

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ConnyochDoris med Blogkeen
Följ ConnyochDoris med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se